Mitä Floetrol on?

Niin monia teitä kulkea 28x35cm

Kaatomaalauksissa käytetään usein Floetrolia. Kyseessä on akryyliliuotin, joka toimii maalin ohentimena tehden sen samalla ”öljymäisemmäksi”. Se ei oleellisesti haalista maalin tai pigmentin väriä, joten sitä voi käyttää maalin pohjana. Floetrol hidastaa maalin kuivumista ja saa kanvaasille kaadetun maalin liukumaan sulavammin. Se tekee maalipinnan sileäksi, vaikka sitä olisi viimeistelty palettiveitsellä, kuten kuvan voitelutekniikalla tehdyssä työssä. Floetrolia käytettäessä kannattaa muistaa riittävä tuuletus maalaustilassa.

Jos käytät Floetrolia, sekoita maali/pigmenttijauhe ensin siihen. Halutessasi voit lisätä Pouring mediumia. Mittasuhteita voi vaihdella itselleen ja valitulle tekniikalle sopiviksi. Esimerkkinä voisi toimia helposti muistettava 1/3 Floetrolia, 1/3 maalia ja 1/3 Pouring mediumia. Vettä voi lisätä lopuksi tarpeen mukaan. Tosin ohuen maalin tekniikoissa jättäisin pois ainakin Pouring Mediumin. Lue erilaisista maalinpaksuuksista lisää tästä.

Suomessa ja muissa Euroopan maissa myydään tällä hetkellä vain yhtä Floetrol- merkkiä (Owatrol). Kaatomaalausvideoilla puhutaan amerikkalaisesta Floetrolista, mutta ylivertaisena näytetään pitävän australialaista Floetrolia johtuen sen erityisestä kyvystä auttaa solujen ja pitsimäisten kuvioiden muodostumisissa. Toki näitä voi tilata Suomeenkin, mutta verojen ja rahtikulujen vuoksi tilaaminen tulee melko kalliiksi.

Lisä-/apuaineiden käyttö ei ole välttämätöntä kaatomaalauksissa, mutta toisaalta tyylilajiin kuuluu kaikenlainen kokeileminen ja uuden oppiminen. Kemiallisten reaktioiden ja fysikaalisten vaikutusten seuraaminen on mielenkiintoinen osa kaatomaalausprosessia. Kaatomaalaus voi siis olla ihmettelevää, yllättävää ja hyvinkin yhteisöllistä.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *