Moni ihmettelee, miksi pouring maalaus ei onnistu, vaikka tekisi kaiken kuten joku tekee videoilla. Pouring maalauksenhan piti olla takuuvarma jaa sopia kaikille. Määrättyyn pisteeseen asti näin onkin, mutta pidemmän päälle voikin tulla mutkia matkaan. Ammattilaisten editoiduilla videoilla helpolta näyttävät tekniikat eivät sujukaan samalla tavalla kotona.
Pouring eli kaatomaalaus vaatii tietoa siitä, minkälaisilla välineillä ja tekniikalla sinun on mahdollista päästä haluamaasi lopputulokseen. Alla 5 yleisintä kaatomaalauksen kompastuskiveä:
- Väärä maalin koostumus; maali on liian ohutta tai liian paksua.
- Maalin lisäaineet ovat epätarkoituksenmukaiset.
- Maalia on liian vähän tai liian paljon; maalia joutuu venyttämään liikaa tai sitä on valutettava kohtuuttomasti yli maalauspohjan.
- Maalit tai lisäaineet ovat vanhentuneita; vanhat tai väärin säilytetyt maalit paakkuuntuvat tai haisevat pahalle.
- Ilma on liian kuuma tai liian kostea; maalin koostumus muuttuu ilman kosteudesta tai helteestä.
Jos mainitut asiat ovat kunnossa, tarvitset todennäköisesti vain lisää harjoitusta. Usein taiteilijat erikoistuvat johonkin tiettyyn tyylilajiin juuri siitä syystä, että minkä tahansa tekniikan hallitsemiseen tarvitaan useita toistoja. Jos osaa tekniikan, voi alkaa luoda sielusta. Toisaalta harjoittelemisen leikkimielinen ja heittäytyvä fiilis voi olla aivan parasta!
Harjoitteluvaiheessakaan ei kannata tinkiä maalien laadusta, mutta suosittelen käyttämään kanvaaseja uudestaan. Uusiokäyttö on ekologista ja säästää kukkaroakin. Kaatomaalauksen voi tehdä suoraan edelliselle akryylimaalipinnalle joko heti märälle maalille tai sitten, kun maali on kokonaan läpi kuivunut (1-3vkon kuluttua). Jos vanha maalipinta on epätasainen, se kannattaa gessota.
🌞Lue maalausjätteiden kierrätyksestä tästä.
🌞Klikkaa kaatomaalauksen ja kuvataiteen kursseihini tästä.
🌞Nopeaa apua eri tekniikkojen hallintaan on saatavilla Kuppi nurin! Kaatomaalauksen oppaan e-kirjasta (e-pub). Klikkaa ostoksille ↓