Talvinen pyyhkäisy

Ghost swipe technique
Talvi-taulun maalaus

Olen kesän lapsi. Kärsin kylmyydestä luitani myöten. En ole oppinut perinteisiä suomalaisia talviliikunnan muotoja. Nautin kyllä kävelystä lumisessa metsässä tuulettomalla pikkupakkasella tai valoin koristellun kaupungin kaduilla, siinä kaikki.

Vanhemmiten olen hyväksynyt sen, ettei minun tarvitse kaikkea osata. Maailmahan on täynnä kiinnostavia opeteltavia asioita. Löysin niiden seasta yhden, maalaamisen. Sinäkin saatat löytää sen, vaikka olisit aina luullut, ettei maalaaminen ole sinun juttusi. Tai ehkä oletkin jo alan vanha tekijä. Joka tapauksessa mukavaa, että olet täällä juuri nyt.

Talvi– taulun maalaamiseen käytin valkoista, metalliturkoosia, kultaa sekä pohjamaalina indigon sinistä. Pyyhkäisytekniikalla (swipe technique) tarkoitetaan sitä, että maalia levitetään esimerkiksi talouspaperin palalla eikä perinteiseen tyyliin siveltimellä. Kun pyyhkäisyä ei tehdä koko kanvaasin yli, voidaan käyttää nimitystä haamupyyhkäisy (ghost swipe). Tässä työssä kaadoin kanvaasille ensin pohjamaalin ja sitten ohuet raidat kaikkia värejä kanvaasin keskelle. Pyyhkäisyyn käytin indigoa ja kostutettua talouspaperia. Koska kanvaasin koko on 80×30 cm, pyyhkäisyjä oli tehtävä useita molemmin puolin väriraidoitusta, jokainen aina puhtaalla paperilla.

Tällaisesta talvesta minä pidän. Pakkastuisku pyyhältäköön jääviimoineen ikkunan takana. Minä pyyhin menemään lämpimässä maalaushuoneessa.

Talvi-taulu ei ole saatavilla.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *