Puhalla kesä käyntiin!

Bloom

Keväisin tapahtuu suuri ihme, kun luonto herää talven jälkeen. Tänä vuonna tuntui, että se tarvitsi vain kaksi lämpöistä päivää räjähtääkseen kukkaan. Rakastan vuokkoja, näsiöitä, tuomia ja kieloja. Juuri nyt syreenit valloittavat tuoksullaan ja hurmaavilla värivivahteillaan. Niihin täytyy varmasti palata myös maalatessa.

Kaatomaalauksessa kukintaa voi avittaa hetkessä puhaltamalla. Jos aiot maalata suurelle maalauspohjalle puhallustekniikalla, sähköinen apuväline voi olla tarpeen. Esittelykuvan (myös alla) maalauksen tein hiustenkuivaajaa apuna käyttäen 35x28cm kokoiselle kanvaasille. Väreiksi valitsin keltaisen, vaaleanpunaisen, magentan, oranssin ja valkoisen. Pohjamaali on ruskea, johon lisäsin valkoista.

Hiustenkuivaaja- ja pillipuhallus

Maalien on oltava hyvin ohuita, jotta ne saa liikkeelle puhaltamalla. Kaunista pitsiä ja terälehtimäistä röpelyyttä akryylimaali tekee melkeinpä itsestään, joten mitään lisäaineita et välttämättä tarvitse. Vain vettä ohentamaan maalin koostumusta. Lopputulosta voi korjailla tai luoda yksityiskohtia suulla ja pillillä puhaltamalla. Ilmakuplia kannattaa poistaa maalipinnasta esimerkiksi keittiössä käytettävällä liekittimellä. Pikainen maalipinnan liekitys voi muodostaa maaliin myös pieniä soluja, jotka muistuttavat kukkien heteitä.

Alla oleva maalaus on tehty pelkästään suulla ja pillillä puhaltamalla, sillä se on kooltaan vain 21x15cm. Värit ovat keltainen, vaaleanpunainen, punainen, kulta ja pohjamaalina valkoinen. Puhallustekniikka mahdollistaa myös hyvin suurten maalausten tekemisen. Sillä voi tehdä muutakin kuin kukkamaisia tauluja esimerkiksi vesiaiheita.

Puhallustekniikka kuulostaa helpolta, mutta sitä se ei yllätyksekseni ollut. Tärkeää on malttaa olla puhaltamatta monta kertaa samaa maalipintaa, etteivät värit sekoitu keskenään liikaa. Tämäkin kaatotekniikka vaatii harjoittelua sekä sopivan maalikoostumuksen että hyvän puhallustyylin löytämiseksi. Kokeilemalla oppii ja mikä tärkeintä, puhallustekniikka on hauskaa. Ei siis ollenkaan vakavaa.

Suu- ja pillipuhallus

2 kommenttia

  1. Katriina, todella taidokasta tekoa ja värien sykettä ja harmoniaa.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *