Unelma unesta

Unelma unesta 30x20cm
Unelma
pilvenpehmeästä
sinisestä aallosta
   puhtoisista
     suolaisista
lempeistä laineista
kannattelevasta 
      unesta

Uni on herkkää. Se häiriintyy helposti päivän tapahtumista tai vaihtuvista mielenmaisemista. Se kätkeytyy kivulta ja huolilta, joskus ilman tiedostettua syytä. Uni karkaa liiassa valossa, mutta pimeyskin voi sitä pelottaa. Uni on niin tärkeää, että ilman sitä koko elämä voi mennä sekaisin. Riittävästä unesta kannattaa pitää varmasti, mutta lempeästi kiinni.

Unelma unesta-maalauksessa väreinä ovat turkoosi, tummansininen, valkoinen, kulta ja hopea. Tämä on ensimmäisiä kaatomaalauksia, joissa käytin lisäaineena Pouring Mediumia. Se on sidosainetta, joka tekee maalipinnasta paksun ja joustavan eikä maalaus tarvitse vernissausta (lakkaa) säilyäkseen moitteettomana. Maalaustekniikaksi valitsin flip cup- tekniikan. Siinä valitut maalit ohennetaan keskipaksuisiksi ja kaadetaan samaan kuppiin. Kuppi kumotaan kanvaasille ja maali levitetään kanvaasia kallistelemalla.

Unelma unesta vielä kesken

Abstrakti maalaus voi olla sellaisenaan kaunis, mutta usein silmä alkaa etsiä ihmisen tai eläinten kasvoja tai hahmoja. Tässä maalauksessa näin makoisasti hirsiä vetelevän tyttösen. Taulun kuivuttua viimeistelin hänelle kasvot siveltimellä ja ihonvärisellä akryylimaalilla.

Taulu on myyty.

2 kommenttia

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *