Fantasiamainen merihevonen

Merihevonen 80x30cm

Joskus maalaussessio voi alkaa, vaikka ei olisi valmiiksi suunnitellut, mitä aikoo tehdä. Lähden vaan tekemään pelkästä maalaamisen ilosta! Lopputulos löytyy useimmiten matkan varrelta, prosessin kautta.

Tällä kertaa otin esiin 30x80cm kokoisen 3D- kanvaasin (deepedge canvas) ja mielessäni alkoi pyöriä syvä meri. Väreiksi valitsin indigon, sinisen (phthalo blue) ja valkoisen. Vähän vettä maaleihin, niin rentouttava taustamaalaus leveällä pensselillä sai alkaa. Pitkiä ja pyöreitä vetoja ilman selkeää päämäärää.

3D- kanvaasin syvyys on 4 cm

Maalattuani taustan valitsin intuitiivisesti keltaista, violettia ja punaista. Valutin ohuiksi sekoittamiani värejä kanvaasin keskialueelle tarkoituksenani käyttää puhallustekniikkaa (dutch pour). Abstraktissa kuviossa tavoitin merihevosen. Se toi mieleen erään miellyttävän uneni, joten päätin suunnata mielikuvaa kohti. Puhalsin maaleja pillillä, koska se on tietenkin paljon tarkempi väline kuin hiustenkuivaaja. Lisäksi korostin haluamaani muotoa pyyhkäisemällä maalia kostutetuilla talouspaperin suikaleilla.

Ulkomuistista maalattu merihevonen on väkisinkin fantasiamainen, mutta oikeat merihevoset sitä vasta ovatkin. Lämpimissä vesissä eläviä merihevosia on eri kokoisia ja monen värisiä. Ne voivat vaihtaa väriään ja liikutella silmiä eri tahtiin kuten kameleontit. Merihevoset lisääntyvät poikkeuksellisella tavalla: naaras tuo munat uroksen taskuihin ja uros synnyttää poikaset (Wikipedia). Wau mitä eväkkäitä!

Merihevonen- maalaus ei ole saatavilla.

Ps. Käytä alla lueteltuja avainsanoja ja kategorioita löytääksesi haluamaasi sisältöä postauksistani.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *