Oma polku

Oma polku 30x80x4cm
Solumaista kuviointia.

Ennen vanhaan oli selvää, että ihminen valitsee (tai oli pakotettu valitsemaan) elämänsuuntansa nuorena ja jatkaa samaa tietä elämänsä loppuunsa saakka. Nykyisin on aivan tavallista, että ihminen vaihtaa asuinpaikkaa, ammattia, puolisoa tai elämäntapaa useita kertoja elämänsä aikana.

Ihan kuin pitsistä hameen helmaa.

Uudet alut voivat olla uuvuttavia, sillä niihin ajaudutaan monesti kriisien kautta. Oman polun löytymiseen kannattaa kuitenkin panostaa ja tarvittaessa etsiä tukea asioiden eri puolten punnitsemiseen ja uusien ratkaisujen tekemiseen.

Alusmaali näytti ihan valkoiselta, mutta kuivuttuaan hento turkoosi tuli esiin.

Oma polku– maalaus on tehty puhallustekniikalla. Värit ovat turkoosi, punavioletti, vihreä ja okrankeltainen, johon lisäsin hieman metallikultaa. Ensin maalasin 30x80cm kanvaasin vaalean turkoosilla alusmaalilla. Se näytti ihan valkoiselta, mutta kuivuttuaan hento turkoosi tuli esiin. Sitten valutin pelkällä vedellä ohennetut pintamaalit nauhoina kulmasta vastakkaiseen kulmaan. Pitkän kanvaasin puhallus oli parasta tehdä hiustenkuivaajalla. Suupuhalluksella olisi voinut happi loppua kesken! Tällä kertaa pintamaalit valuivat vain osittain kanvaasin reunojen yli.

Värimaalit valuivat vain osittain
kanvaasin reunojen yli.

Maalausprosessi oli antoisa. Sen aikana pohdiskelin omaa elämänpolkuani ja maalauksen lopputulokseenkin olin tyytyväinen.

4 kommenttia

  1. Aivan ihana teos.Kun ohennetaan vain vedellä, niin pitääkö työn pinta valmiina käsitellä?

    1. Kiitos Sirkka! Akryylimaalauksen pintakäsittely on oikeastaan makuasia. Itse pidän eniten satiinivernissasta, joka kirkastaa värit ja antaa työlle himmeän kiillon. Toisaalta mustapohjaiset maalaukset tulevat oikeuksiinsa kiiltävässä pinnassa. Tärkeintä on, että maalaus on kuivunut kunnolla ennen pintakäsittelyä. Varmista myös, että vernissa/lakka on akryylimaaleille sopivaa.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *