Ume

Ume 20x50cm

Ume on japania ja tarkoittaa luumua. Japanilaisessa keväässä luumun- tai aprikoosinkukkia enemmän huomiota ovat saaneet kirsikankukat. Silti itselläni on lämmin muistikuva eräästä pienestä luumupuusta, missä oli punavioletit kukat. Se oli vanha käppyrä, mutta teki kuitenkin keväisin muutaman ihastuttavan kukan. Hedelmää se ei tainnut tuottaa.

Vasemmassa kuvassa maalit valmiiksi sekoitettuna kupeissaan ja oikean puolimmaisessa maalilätäköt kanvaasilla odottamassa ilmapalloilta suukkoja.

Ume-taulun tausta on valkoinen ja vaaleanviolettinen. Kukat on tehty dippaamalla puhalletulla ilmapallolla maalilätäköihin, joissa on käytetty kahta eri sävyistä punaviolettia, vaaleanpunaista sekä taustan värejä. Ilmapallosuukot on leikkisä kaatomaalaustekniikka, joka sopii hyvin esimerkiksi vapputeemaan. Tärkeää on se, ettei maalia ohenneta liikaa vaan jätetään keskipaksuksi. Värien sekaan voi tipauttaa pari tippaa silikoniöljyä, jotta kukkasiin saadaan aikaan pieniä hedemäisiä kuvioita. Se ei kuitenkaan ole välttämätöntä.

Ume-taulu läheltä ja kaukaa.

2 kommenttia

  1. AIVAN MAHTAVIA! Olet kaiken muun lisäksi taiteilija! Taiteilijaperhe: runoja, maalausta, kirjoja… Minäkin rakastin umeja. Sakurat olivat henkeäsalpaavia, mutta umet jotenkin läheisiä.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *