Avaruuskukka

Avaruuskukka 20x50 cm

Avaruuskukan tausta on maalattu preussinsinisellä, joka on kuivuessaan melkein musta, mutta pehmeämpi. Kukan värit ovat kulta, punavioletti, valkoinen ja tummanvihreä. Se on maalattu valuttamalla värilätäkkö kanvaasille ja puhaltamalla sitä keskeltä ulospäin. Koska hiustenkuivaaja teki liian leveää jälkeä, puhalsin suulla ja pillillä. Viimeistelyssä käytin hammastikkua, jolla lisäsin hieman kultaa ja rajasin terälehtiä tarkemmiksi. Maalausvaiheista ei tällä kertaa ole kuvia.

Puhaltamalla maalattavissa kaatomaalauksissa maalin on oltava ohutta. Mitään lisäaineita ei välttämättä tarvitse käyttää. Puhallustyylejä ja suuntia voi keksiä monia, mutta maalausta kannattaa etukäteen hieman sommitella. Klikkaa aiempiin puhallusmaalauksiini tästä ja tästä.

Avaruuskukkaa maalatessani ajattelin galakseja, joista olemme varmasti kaikki nähneet kuvia. Miten värikkäiltä ja utuisilta ne näyttävätkään valovuosien takana! Toisaalta mieleeni tuli kaikkeuden yläpuolella katseleva silmä. Tai ehkä iiriksen sijasta kukan keskellä voisikin olla musta aukko. Ajatuksen lievähköstä kammottavuudesta huolimatta jätin kukan keskustan taustan väriseksi. Palattuani kaukaisista tunnelmista olin tyytyväinen kukkaan ja myös tyhjään tilaan kanvaasilla.

Avaruudellisia ajatuksia voit lukea myös runoblogistani Hämärien hetkien tuikuissa täältä.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *