Rohkeus

Rohkeus 40x60cm

Pyyhkäisytekniikka (swipe technique) on ihana kaatomaalauksen laji. Maalaaminen isolle kanvaasille on erityisen palkitsevaa. Silloin ei tarvitse heti lopettaa, vaan voi uppoutua täysin meditatiiviseen työskentelyyn.

Sinivihreän puolen pitsikuviota ja metallista hohtoa.

Pyyhkäisy voi tekniikkana olla maalauksen varsinainen tavoite, mutta joskus se on pilalle menneen maalauksen viimeinen pelastus. Kaatomaalaamisen yksi monista kiehtovista asioista onkin se, että aina voi siirtyä seuraavaan tekniikkaan, jos ensimmäinen yritys ei onnistu.

Kukkakuvioita sormidippaamalla.

Rohkeus– maalaus on kuitenkin tarkoituksellinen pyyhkäisy. Siinä punasävyiset maalit on kaadettu nauhoina kanvaasin toiselle puolelle ja sinivihreät toiselle. Tumma turkoosi on itsesekoitettu metalliväri. Pyyhkäisymaalina on valkoinen ja se on kaadettu kanvaasin keskikohtaan. Pyyhkäisyvälineenä käytin laminointimuovia. Punaiselle puolelle tein pyyhkäisyn jälkeen sormidippausta. Näin sain aikaan kukkamaisia kuvioita.

Rohkeutta kuvastava punainen kurkotus.

Lopputulos ei aluksi ollut ihan kuvan kaltainen. Valkoiselle alueelle jäi epämääräisia väriosioita, jotka maalasin näkymättömiin siveltimellä ja valkoisella maalilla. Jätin ainoastaan yhden punaisen osion, joka on ulkoneva muuhun punaiseen nähden.

Sinivihreällä puolella näyttäisi olevan käärmeitä.

Se kuvastaa rohkeutta kurkottaessaan sinivihreään puoleen. Siellä näyttäisikin olevan käärmeitä.

Rohkeus– maalaus sopii mielestäni tähän maailmanaikaan. Miten sinä tulkitsisit maalausta?

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *