Vuosirenkaat

Vuosirenkaat 20x50cm

Puiden vuosirenkaat lisääntyvät niiden vanhetessa. Laajeneva rengaskuvio rungon sisällä on mielestäni kaunis. Ehkä ikääntyminen pitäisi nähdä samalla tavalla ihmisessäkin, sisäisenä kauneutena. Elämänkokemus rikastaa ja runko paksuuntuu…

Vuosirenkaat- maalaus on tehty hauskalla paksun maalin rinkulatekniikalla. Kuten arvata voi, kaatomaalauksella tehdyt maalaukset ovat harvoin geometrisen tarkkoja. Nestemäisillä maaleillahan on vahva oma tahto.

Maalauksen värit ovat ruskea, kulta, kuparikulta (oma sekoitus) ja vaaleanpunainen (ehkä enemmänkin pinkki). Lisäaineena käytin Pouring mediumia. Koska kanvaasi oli muodoltaan pitkulainen, päätin kokeilla kolmen eri rinkulan kaatoa.

Ongelmaksi voi tässä tekniikassa muodostua se, että keskimmäinen rinkula ei pysy muodossaan, jos se jää puristuksiin kahden muun väliin. Toisaalta reunimmaiset rinkulat saattavat pudota kallistusvaiheessa yli laidan. Alusmaalin levitys rinkuloiden ympärille helpottaa kallistelua huomattavasti. Tällä kertaa onnistuin pitämään kaikki rinkulat kanvaasilla. Vaikka tekniikka ei odotetulla tavalla onnistuisi, maalaus voi silti olla upea. Se täytyy aina muistaa.

Rinkulatekniikasta on aiempi postaus. Pääset lukemaan sen tästä.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *