Merikotka

Turkoosin meren aalto, joka näyttää kotkan päältä
Merikotka 60x40cm

Merikotka on kaatomaalaus puhallustekniikalla. Tämän tyyppistä puhallusta sanotaan myös kaaospuhallukseksi (chaos dutch pour). Siinä kaadetaan värejä kanvaasin alaosaan sattumanvaraisesti sekaisin ja yläreuna on yksivärinen. Värikkäät maalit puhalletaan hiustenkuivaajalla osittain yksivärisen puolen päälle. Näin saadaan abstraktia kuviointia, joka saa kontrastia yksivärisestä tyhjästä tilasta.

Merikotka-maalauksessa en päästänyt kaaosta aivan valloilleen, vaan sommittelin kuviota ja puhalluksen suuntaa. Aluksi piirsin kanvaasille aallon muodon lyijykynällä. Sitä myötäillen levitin yläpuolelle preussinsinistä ja alapuolelle vaaleaa turkoosia, tummempaa sinivihreää, valkoista, violettia ja kultaa. Puhalluksen jälkeen paikkailin aallon reunaa pillipuhalluksella. Muuten olin tyytyväinen tulokseen, mutta preussinsinistä taivasta jouduin maalaamaan siveltimellä kahteen kertaan vielä maalauksen kuivuttua. Maalien peittävyyttä/läpikuultavuutta onkin hyvä tutkia tarkemmin ennen niiden valitsemista.

Parinkin ihmisen kommentti oli maalauksen nähdessään: ”kotkahan se siinä”. Aaltoni onkin ihan kotkan pään muotoinen, joten nimesin taulun Merikotkaksi.

Syyskuussa KirkasHetken blogi on tauolla, sillä vireillä on kaatomaalaukseen liittyviä uusia projekteja. Lue uutiset tästä!

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *