Sielujen yö

Sielujen yö 35x28

Sielujen yö on maalaus, missä harjoittelin ensimmäisiä kertoja pyyhkäisytekniikkaa. Tulos ei miellyttänyt yhtään. Oli yllättävän vaikeaa saada pyyhkäisyyn käyttämäni muovin palanen pysymään tasaisesti maalin pinnalla eikä kanvaasillani ollut edes tarpeeksi maalia. Kokeilut pettymyksineen ovat toki tärkeitä, sillä ne opettavat harjoittelun merkityksestä ja tuloksellisuudesta.

Vaikka maalaus menisi omasta mielestä pilalle, kaatomaalauksissa on mahdollista työstää maalausta eteen päin joko heti perään uudelleen samalla tai toisella tekniikalla. Toisaalta voit työstää maalausta vasta sen kuivuttua, vaikkapa perinteisesti siveltimellä. Näin tein Sielujen yön. Maalauksesta ei tullut lähellekään sellainen kuin olin ajatellut, mutta loppujen lopuksi ihan hyvä. Sellainen pimeähkö syysmetsä, jonne voi kuvitella sielujen kokouksen Halloweenin tienoolla. Käy lukemassa aiheeseen liittyvä postaukseni Hämärien hetkien tuikuista tästä.

Mielestäni tummat maalaukset näyttävät hyviltä, kun niihin sivelee tai suihkuttaa akryylimaalauksille sopivaa kiiltäväpintaista vernissaa. Vaaleammissa maalauksissa pidän satiinipinnasta enemmän, mutta se on tietenkin makuasia. Joka tapauksessa vernissa tai lakka viimeistelee maalauksen tuoden värien syvyyden, hohdon ja kontrastit paremmin esiin.

Pyyhkäisytekniikasta ja maalausten viimeistelystä on omat lukunsa Kuppi nurin! Kaatomaalauksen oppaassa. Voit tilata kirjan tai e-kirjan tästä.

Kevään 2024 maalauskurssini ovat saapuneet löydettäviksi Harjulan kansalaisopiston ja Wellamo-opiston sivuille. Klikkaa kursseihin ja varaa paikkasi helposti tästä.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *