Orvokkien kyyneleet

Orvokkien kyyneleet on taustaltaan kaatomaalaus valutustekniikalla, mutta hahmo on maalattu siveltimillä kaadon kuivuttua. Taustan väreinä ovat terrakotta, indigo, valkoinen, punainen, pinkki ja kulta.

Alun perin ajatuksenani oli maalata kaatomaalauksen päälle syksyinen maisema, mutta kuviointiin oli muodostunut ihmiskasvoja muistuttava kohta enkä voinut sitä ohittaa. Lähdin toteuttamaan ihmishahmoa- kaatomaalauksen ehdoilla- ja lisäsin väripalettiini ihon värin. Yksityiskohtiin käytin hieman värikyniä.

Pitkäkestoinen maalaaminen upotti minut niin, että maalauksesta muodostui itselleni symbolinen. Siinä on uhmaa, joka on voimakas tunne. Joskus se on tarpeen, mutta vastustaminen voi käydä stressaavaksi vääjäämättömien asioiden edessä. Merkitysmaailmasta avautui myös runo.

Tarkoitus ei ollut maalata omakuvaa, mutta ”minämäisyyttä” hahmoon taisi kuitenkin tulla 😂. Se on kai luonnollista, jos ei ole ihmismallia, vaan hahmo rakentuu omassa päässä. Huomioin myös, että mitä enemmän maalaus sisälsi symboliikkaa, sitä vähemmän maalauksen ns. kauneudella oli merkitystä.

Olen käynyt aikoinani elävän mallin piirustuskurssia. Tiedostan, ettei maalauksen hahmon mittasuhteet ole aivan oppikirjan mukaiset. Annan sen itselleni anteeksi fantasiamaalauksen nimissä, mutta seuraavalla kerralla pyrin olemaan tarkempi.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *