Tietoja minusta

Uskon, että jokaisessa meistä asuu pieni taiteilija. Jotkut eivät tunnista sitä itsessään (vielä) ja toisilta se pulppuaa kuin haarautuva pieni puro. Joiltain se pärskyy kuin meren kuohu, niinpä he tekevät taiteilijuudesta ammatin ja/tai elämäntavan.

Itse olen purotyyppinen ihminen. Harrastan maalaamista, runojen ja blogien kirjoittamista, luontovaeltelua ja kännykkäkuvausta. Koulutuksiltani olen sosionomi ja ammatillinen opettaja. Opetustyötä minulla on ollut parin viime vuoden aikana kaatomaalauksen, piirustuksen ja kuvataiteen osalta Harjulan Kansalaisopistolla ja Wellamo-opiston kaatomaalausviikonloppuja Lahdessa ja Orimattilassa. Tulossa on myös Lahden Taideyhdistys ry:n järjestämä kaatomaalausviikonloppu, missä olen opettamassa.

Olen oppinut kuvan tekemistä erilaisilla kursseilla ja itsekseni. Tällä hetkellä opiskelen Lahden Kansanopiston ja Vapaa Akatemian kursseilla sekä kuvataidetta että media-alaa. Mielenkiintoni kallistuu ekspressiiviseen ja vähemmän realistiseen suuntaan. On silti terveellistä palata kuvan tekemisen perusteisiin ja toisaalta mahtavaa oppia uutta.

Akryylikaatomaalauksesta eli Acrylic Pouringista ja Fluid Artista on tullut erityisen rakas maalausmenetelmä, jota aloin harjoitella rentoutuakseni. Vuonna 2022 kokosin muistiinpanoistani Kuppi nurin! Kaatomaalauksen oppaan, joka on kuvitettu pilottikurssilaisteni maalaussessioista ja omista töistäni ottamillani valokuvilla. Vuoden kuluttua julkaisin kirjasta 2. painoksen. Oppaan avulla opitaan 10 erilaista kaatomaalauksen perustekniikkaa. Kirjani on ainoa suomenkielinen kaatomaalauksen opas.

KirkasHetki sivusto on tutkimusmatka kaatomaalauksen fantasiamaiseen maailmaan. Kokeilevan ja tutkivan taiteen avulla voi päästä ulottuvuuksiin, joihin lapsenmielisillä on aina avoimet ovet. Se luo hetkeksi polun pois arjen paineista ja lisää leikkiä elämään.

Galleria KirkasHetkessä on vaihtuva näyttely kaikenlaisista akryylitöistäni, akvarelleista ja piirroksistani. Lisäksi kuvia on kurssilaisten kaatomaalaussessioista.

Tervetuloa seuraamaan myös maalausaiheista blogia. Pyrin kirjoittamaan suurin piirtein joka toinen kuukausi. Aiheina on muun muassa maalausprosessit, käyttämäni tekniikat, kaatomaalausopastukset ja joskus ihan muut kuvataiteen muodot.

💜 Ajankohtaisia kursseja ja näyttelyitä löytyy täältä.

💜 Tarjoan kaatomaalaustyöpajoja työyhteisöjen hyvinvointipäiviin. Toki pienen porukan illanistujaiset maalauksen parissa onnistuvat myös. Jos sinulla herää kysymyksiä tai haluat pyytää tarjousta, vastaan mielelläni. Jätä viestisi yhteydenottolomakkeella täällä.

💜 Runo-valokuvablogiini Hämärien Hetkien Tuikkuihin pääset tästä.

Kiitos, kun vierailet sivustollani! Katriina 💜