Tietoja minusta

Uskon, että jokaisessa meistä asuu pieni taiteilija. Jotkut eivät tunnista sitä itsessään (vielä) ja toisilta se pulppuaa kuin haarautuva pieni puro. Joiltain se pärskyy kuin meren kuohu, niinpä he tekevät taiteilijuudesta ammatin ja/tai elämäntavan.

Itse olen purotyyppinen ihminen. Harrastan maalaamista, runojen ja blogien kirjoittamista, luontovaeltelua ja kännykkäkuvausta. Akryylikaatomaalauksesta eli Acrylic pouringista/Fluid artista on tullut erityisen rakas maalausmenetelmä, jota aloin opiskella aluksi vain rentoutuakseni. Vuonna 2022 kokosin muistiinpanoistani opaskirjan, joka on kuvitettu pilottikurssilaisteni maalaussessioista ja omista töistäni otetuilla valokuvilla. Vuoden kuluttua julkaisin kirjasta 2. painoksen. Oppaan avulla opitaan 10 erilaista kaatomaalaustekniikkaa. Kirjasta on tullut aika suosittu, sillä se on ainoa suomenkielinen kaatomaalauksen opas.

KirkasHetki sivusto on tutkimusmatka kaatomaalauksen fantasiamaiseen maailmaan. Kokeilevan ja tutkivan taiteen avulla voi päästä ulottuvuuksiin, joihin lapsilla ja lapsenmielisillä on aina avoimet ovet. Se luo hetkeksi polun pois arjen paineista ja lisää leikkiä elämään. Galleriassa on vaihtuva näyttely kaikenlaisista, jopa keskeneräisistä töistäni. Teen kuvataidetta myös perinteisemmin akryylimaaleilla, akvarelleilla ja piirtimillä. Lisäksi kuvia on kurssilaisten kaatomaalaussessioista.

Tällä hetkellä opetan sekä kaatomaalausta että kuvataidetta Harjulan Kansalaisopistolla ja kaatomaalausta Wellamo-opistolla. Itse opiskelen kuvataidetta Lahden Kansanopiston ja Vapaa Akatemian Viivassa. Mielenkiintoni tuntuu kallistuvan ekspressiiviseen ja vähemmän realistiseen suuntaan. On silti erittäin terveellistä palata kuvan tekemisen perusteisiin ja toisaalta mahtavaa oppia uutta.

Tervetuloa myös seuraamaan maalausaiheista blogia. Pyrin kirjoittamaan suurin piirtein joka toinen kuukausi. Aiheina on muun muassa maalausprosessit, käyttämäni tekniikat ja kaatomaalausopastukset.

💜 Ajankohtaisia uutisia kursseistani ja Kuppi nurin! Kaatomaalauksen oppaasta löytyy täältä.

💜 Tarjoan myös kaatomaalaustyöpajoja osaksi työyhteisöjen hyvinvointi- ja koulutuspäiviä. Jos sinulla herää kysymyksiä tai haluat pyytää tarjousta, vastaan mielelläni. Jätä viestisi yhteystietoineen yhteydenottolomakkeella täällä.

💜 Runo- ja tarinablogiini Hämärien Hetkien Tuikkuihin pääset tästä.

Katriina Uski